BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, October 18, 2009

KEBAIKAN BUAH ACAI BERRY

Acai berry merupakan kandungan buah yang utama dalam jus MONAVIE dan telah dikenalpasti sebagai Super Anti-Oksidan yang mempunyai ORAC rating paling tinggi di dunia.

Kajian menunjukkan untuk badan kita kekal sihat kita perlu makan sekurang-kurangnya 5 jenis buahan dan sayuran SETIAP HARI. Saya ingin menakutkan anda sedikit. Saya ingin tanya anda satu soalan. Adakah anda makan 5 jenis buahan dan sayuran HARI INI? Ok, jika jawapannya tidak, bagaimana dengan SEMALAM? MINGGU LEPAS? Jika jawapan anda adalah TIDAK juga. Bagaimana dengan bulan lepas? Tahun lepas?
Jika perkara ini berlaku sekali sekala tak mengapa, tetapi jika perkara ini berlaku berterusan berbulan-bulan dan bertahun-tahun bermakna tubuh kita PASTI KEKURANGAN VITAMIN! Kekurangan vitamin bermakna sistem pertahanan badan kita lemah, dan senang terdedah kepada penyakit. Kajian juga mendapati warna yang berlainan pada buah berlainan menunjukkan vitamin yang berbeza ada pada buah tersebut. Pada masa yang sama zaman kita ini barulah diketahui VITAMIN yang paling hebat majoritinya berada pada kulit dan biji buah!

Sebanyak 128 jenis buah-buahan di serata dunia telah dikaji. Daripada 128 buahan ini, 19 buahan organik yang paling baik telah dipilih melalui kajian saintifik di makmal. Acai ( disebut Ah-Sigh-Ee ) berry merupakan kandungan buahan yang paling banyak di dalam produk MONAVIE.
MONAVIE adalah hasil gabungan 19 buah-buahan organik yang diproses daripada kulit, isi dan juga bijinya sekaligus. MONAVIE adalah produk makanan kesihatan yang digunakan untuk MEMBANTU MENGATASI masalah-masalah kesihatan seperti kanser, darah tinggi, kencing manis, masalah pencernaan dan lain-lain


Kandungan efektif di dalam produk ini adalah vitamin, omega 3,6,9 (menyerupai minyak buah kurma), essential fatty acids, dietary fiber, phytonutrients, amino acids / protien (menyerupai profil telur), complex carbohydrates dan trace minerals. Jus ini juga boleh digunakan untuk membantu mengatasi masalah berikut :

* Meneutralkan radikal bebas
* Mengatasi masalah usus dan pencernaan
* Merangsang sistem pernafasan yang lebih lancar
* Membantu mengatasi masalah otot dan tulang
* Melawan kesakitan sendi otot selepas senaman
* Menguatkan daya ketahanan melawan penyakit

Adakah anda pernah dengar perkataan, mencegah adalah lebih baik dari mengubati? Sebenarnya mencegah bukan saja lebih baik, malah lebih murah dari mengubati. Mari kita lihat, sesuatu penyakit berlaku dalam 4 kitaran..

Berlaku di peringkat sel ( radikal bebas )
Tubuh memberi isyarat ( melalui sakit atau demam )
Keluar simptom ( berak berdarah dan sbgnya )
Penyakit dah kritikal

Tubuh badan kita mempunyai 73 trillion sel, pada peringkat pertama berlaku kerosakan sel pada masa ini penyakit masih tidak dapat dikesan walaupun kita menggunakan MRI, CT scan dan sbgnya. Seterusnya pada peringkat kedua tubuh kita mula memberi isyarat. Selalunya kita pada peringkat ini akan mengambil ubat pain killer. Kita memang dapat menghapuskan rasa sakit dengan mengambil ubat tersebut tetapi penyakit tetap masih ada dan berkembang dalam badan kita. Pada tahun lepas, saya ada pergi ke sebuah hospital swasta di Kuala Lumpur untuk mendengar satu ceramah. Sedang dengar ceramah saya terdengar ada seorang pesakit memberitahu rakannya." Wah kos di hospital nie murah ye, RM 45, 000 sahaja." Bila tiba-tiba RM 45 ribu dah jadi murah, anda rasa pesakit ini berada di katogeri yang mana? Satu, dua atau tiga, empat?
Sebenarnya amat malang kerana bila telah berada di katogeri ketiga atau keempat anda sudah terlambat. Anda habiskan RM 1 juta untuk perubatan pun kesihatan anda tak akan kembali. Sebenarnya doktor yang terbaik adalah badan kita sendiri. Jika anda memberi vitamin yang diperlukan oleh tubuh anda, maka sistem imun anda secara automatik akan berfungsi dengan baik untuk melawan penyakit. Peringkat satu dan dua merupakan peringkat pencegahan. Peringkat ini masih ada peluang untuk anda kembali sihat jika kita mengambil makanan khasiat yang diperlukan badan

Produk MONAVIE telah disahkan HALAL oleh Persatuan Pengguna Islam Malaysia ( PPIM ).
Produk MONAVIE juga telah mendapat liputan meluas hampir semua media massa di dunia kerana kehebatannya. Antara media tersebut ialah FOX News, NBC news, Oprah Winfrey Talk Show, CBS Radio oleh Steve O'Brien dan ramai doktor-doktor pakar telah memberi komen positif tentang produk ini. dan banyak lagi...

0 comments: